Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Тернопільщині податківці прочитали лекцію для бухгалтерів територіальних громад

, опубліковано 11 лютого 2021 о 11:00

Як формувати дохідну частину місцевих скарбниць, де знаходити резерви та збільшувати надходження в умовах децентралізації навчали головних бухгалтерів, спеціалістів з бух обліку сільських, селищних та міських рад під час онлайн-семінару, що відбувся днями при Тернопільському регіональному центрі підвищення кваліфікації.

У заході взяли участь головні державні ревізори – інспектори управління податкового адміністрування фізичних осіб Головного управління ДПС у Тернопільській області Зоряна Костів та Віктор Орнатовський. Лектори інформували слухачів про особливості нарахування та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове соціальне страхування. Акцентували увагу на поданні звітності з цього платежу в перехідний період.

Крім того, податківці розповіли про справляння податку на доходи фізичних осіб. Адже у доходах місцевих скарбниць він є основним бюджетоформуючим платежем. Тому детально роз’яснили можливість легалізації доходів громадянами у період деклараційної кампанії та наголосили на необхідності дотримання законодавства про працю суб’єктами господарювання, що провадять діяльність на територіях об’єднаних громад краю.

На завершення лектори відповіли на числення питання слухачів, які стосувалися і справляння плати за землю, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки тощо.