Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Підприємцям тернопільського ринку розповіли про програмні РРО та декларування доходів

, опубліковано 09 лютого 2021 о 15:13

Сьогодні фахівці Головного управління ДПС у Тернопільській області провели просвітницьку зустріч із представниками мікробізнесу, що здійснюють діяльність на тернопільському центральному ринку. Основна тема стосувалася використання реєстраторів розрахункових операцій, альтернативних програм тощо.

Начальник відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту ДПС в області Роман Валецький детально розповів, за яких умов підприємці спрощеної системи оподаткування зобов’язані використовувати касові апарати. Він акцентував увагу на законодавчих новаціях з даного напрямку, що вступили в дію з початку 2021 року. Зокрема, податківець проаналізував види підприємницької діяльності, які потребують обов’язкового застосування РРО. Представник податкової служби краю наголосив, що дана новація не стосується підприємців першої групи спрощеної системи оподаткування. «Варто мати на увазі, що у випадку, коли платник єдиного податку упродовж року перевищив межу доходу в розмірі 220 мінімальних заробітних плат, а це – 1 320 000 грн, то зобов’язаний використовувати РРО. Зробити це потрібно з першого числа місяця кварталу, наступного за виникненням такого перевищення», – наголосив Роман Валецький.

З тим, наскільки прості у використанні програмні РРО та як їх реєструвати й використовувати присутнім розповіла старший державний інспектор управління електронних сервісів Ольга Велика.

Порядок декларування громадянами, отриманих минулоріч неоподаткованих доходів, нагадав заступник начальника відділу адміністрування податку на доходи фізичних осіб, єдиного внеску, податків з громадян та осіб, які провадять незалежну професійну діяльність управління податкового адміністрування фізичних осіб Андрій Руцький. Він нагадав, що тримає деклараційна кампанія до 30 квітня включно, ті ж, хто бажають скористатися своїм правом на податкову знижку, можуть зробити це до кінця 2021 року.

Лектори відповіли на численні питання підприємців, а також роздали тематичні листівки.