Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Тернопільські підприємства сплатили до держбюджету понад 326 млн грн податку на додану вартість

, опубліковано 09 лютого 2021 о 10:07

Рік лише почався, а підприємства Тернопільщини вже спрямували до казни нашої держави 326,2 млн грн податку на додану вартість. Порівняно з січнем 2020 року надходження цього платежу зросли на 136,8 млн гривень. Тобто приріст ПДВ склав 72,2 відсотка. Частка ПДВ у загальних надходженнях до державного бюджету становить 75,5 відсотка.

На початок лютого цього року на теренах нашого краю було зареєстровано 2754 платники податку на додану вартість – юридичних осіб. Необхідно відзначити, що порівняно з 1 січнем 2021 року їх збільшилось на 13 осіб або на 0,4 відсотка, а з аналогічним періодом минулого року – «плюс» 75 платників або 2,8 відсотка.

Одним з факторів збільшення надходжень ПДВ до державної скарбниці є результативна робота Системи автоматизованого моніторингу відповідності податкових накладних критеріям оцінки ступеня ризику, яка дозволяє блокувати реєстрацію ризикових податкових накладних, руйнувати схеми з формування фіктивного податкового кредиту, що забезпечує збільшення обсягів декларування ПДВ та сплати до бюджету.