Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Тернопільщині роздали відзнаки за сплату податків

, опубліковано 29 грудня 2020 о 10:09

Тих, хто найкраще дбає про наповнення бюджетів усіх рівнів, сплачуючи податкові платежі своєчасно та в повному обсязі, виплачує достойну заробітну плату своїм працівникам, відзначили на Тернопільщині. Відзнаки «Сумлінний платник податків» удостоїлися 22 суб’єкти господарювання нашого краю у різних галузях діяльності. Нагороди представникам бізнесу вручали начальник Головного управління ДПС у Тернопільській області Михайло Яцина, перший заступник голови облдержадміністрації Ігор Дем’янчук та голова ради Територіального відділення ВГО «Асоціація платників податків України» в Тернопільській області Іван Іскерський.

Звертаючись із вітальним словом до учасників заходу, очільник податкової служби краю зазначив: «Незважаючи на складну економічну ситуацію, цього року спільними зусиллями бізнесу і влади вдалось не допустити зниження доходів місцевих бюджетів. Навпаки, місцеві громади області отримали майже на 303 млн грн податків і зборів більше, ніж у 2019 році. Це не просто цифри. Це можливість забезпечити виконання програм соціального-економічного розвитку регіону, а це – благоустрій територій, фінансова підтримка лікарень, дитсадків, шкіл».

Михайло Яцина також додав, що в умовах децентралізації економічна стабільність напряму залежить від ефективності освоєння місцевого податкового потенціалу регіону. І це не лише природні ресурси, а й підтримка підприємництва. Адже бізнес, чи то малий, середній, чи великий, – кожен вносить свою дещицю у розвиток області, покращення добробуту краян.

«Сьогодні ми зібрались, щоб подякувати тим суб’єктам господарювання, які попри цьогорічні виклики, зуміли не лише забезпечити ефективне функціонування своїх підприємств, а й зберегли, а дехто і створив додаткові робочі місця, забезпечили гідну заробітну плату своїм працівникам, а також сумлінно виконували обов’язок щодо сплати податків», – наголосив посадовець. Михайло Яцина також висловив сподівання, що соціально відповідальна позиція нагороджених стане стимулом для інших та сприятиме підвищенню рівня податкової культури громадянського суспільства.