Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Олексій Любченко: Наша мета – вивести відносини з платниками на новий рівень довіри та партнерства

опубліковано 22 грудня 2020 о 17:15

Актуальні питання, з якими звертаються представники бізнесу, а також плани подальшої взаємодії обговорив під час онлайн зустрічі Голова Державної податкової служби України Олексій Любченко з представниками Європейської Бізнес Асоціації.

За півроку дії Комунікаційної податкової платформи в ДПС було проведено 4 масштабні зустрічі з представниками асоціації, під час яких оперативно знайдені шляхи вирішення системних питань.

«ДПС прагне створити для платників податків всі умови для того, щоб сумлінний бізнес розвивався та був захищений від нечесної конкуренції з боку тіньового. Для цього значно посилено аналітичну складову Служби», - наголосив Олексій Любченко.

За словами Голови ДПС, спостерігається покращення податкової дисципліни, про що свідчить збільшення сплати податків до бюджету. У свою чергу ДПС не тільки вчасно відшкодовує заявлені до повернення кошти, а й повертає накопичені на початок цього року невідшкодовані суми.

Олексій Любченко зазначив, що ДПС наразі працює над модернізацією системи податкового комплаєнсу, яка створить умови для мінімізації ризиків несплати податків, допоможе платникам уникнути найбільш поширених помилок у майбутньому, максимально спростить подання звітності та сплату податків.

«Наша мета – вивести відносини з платниками на новий рівень, який ґрунтується на довірі та партнерстві. У той же час від платників очікуємо прозорого ведення бізнесу та чесної сплати податків», - підкреслив Олексій Любченко.

Під час зустрічі сторони обговорили нові електронні сервіси для платників податків, питання відшкодування податку на додану вартість, роботи системи моніторингу ризиків при реєстрації податкових накладних, декларування та обчислення податку на прибуток для іноземних постійних представництв за поточний рік, реформування Офісу великих платників податків.