Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Нюанси діяльності мікробізнесу обговорили представники підприємництва, місцевої влади та податківці

, опубліковано 22 грудня 2020 о 15:55

Засідання робочої групи щодо вирішення проблемних питань малого та мікробізнесу краю відбулося днями в приміщенні Тернопільської облдержадміністрації. В обговоренні теми взяли участь представники місцевого малого бізнесу, громадських об'єднань підприємців, структурних підрозділів облдержадміністрації та представники територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади в області. Позицію податкового відомства представляв начальник Головного управління ДПС у Тернопільській області Михайло Яцина.

«Завдяки сплаченим податкам від малого бізнесу, наповнюються місцеві скарбниці, тому дуже важливо у час економічних випробувань сприяти його розвитку», – зазначив очільник податкової служби краю. Він також констатував, що задля підтримки мікропідприємництва з грудня цього року вступили в дію три закони. Документи збільшують обсяги доходів для суб’єктів господарювання спрощеної системи оподаткування, регулюють відтермінування запровадження реєстраторів розрахункових операцій, надання соціальної допомоги суб’єктам господарювання через карантинні обмеження та можливість списання податкового боргу для платників тощо.

Головний податківець Тернопільщини коротко поінформував про найактуальніші новації. Зокрема, він зазначив, що наявний на 1 листопада 2020 року податковий борг платників, у сукупному розмірі за усіма податками і зборами менше 3060 грн, списуватимуть без подання ними заяви, а так звані «сплячі» підприємці можуть скористатися можливістю списати суми недоїмки з єдиного внеску, штрафів та пені. Для цього їм необхідно подати відповідну заяву у податкове відомство за своєю податковою адресою. «Крайній термін для подання такої заяви – 1 березня 2021 року», – наголосив Михайло Яцина.

Також під час засідання учасники внесли пропозиції щодо вирішення проблемних питань діяльності суб’єктів малого та мікропідприємництва області та прийняли ряд рішень.