Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Майбутні економісти дізналися про адміністративні послуги податкової служби

, опубліковано 20 листопада 2020 о 09:51

Лекційне заняття в режимі онлайн провели фахівці Головного управління ДПС у Тернопільській області для студентів Західноукраїнського національного університету. Захід зорганізований факультетом фінансів та обліку вузу з нагоди 20-річчя утворення кафедри податків та фіскальної політики.

Про те, для чого існують Центри обслуговування платників, як вони діють в умовах коронакризи та які послуги там можна отримати розповідала головна державна ревізорка-інспекторка управління електронних сервісів ГУ ДПС в області Катерина Соколова. Вона зазначила, що податкова служба сьогодні це відомство, яке перебуває на шляху реформування – утворення єдиної юридичної особи. Проте ЦОПи працюють для платників, надають послуги своєчасно та якісно.

«Коронавірусна пандемія, яка внесла корективи у життя кожного з нас та світу загалом, теж торкнулася роботи центрів обслуговування. Тому найбільший із них – при Тернопільській ДПІ, працює в обмеженому режимі. Відрадно, що наші краяни із розумінням віднеслися до цього, тому активно використовують електронні сервіси», – констатувала лекторка.

Катерина Соколова, використовуючи презентацію, продемонструвала перелік адміністративних послуг та терміни їх надання.

«Вважаю, що рано чи пізно кожному доведеться стати візитером ЦОПу, навіть якщо ви не будете підприємцем чи бухгалтером. Адже комусь необхідно внести зміни в облікові дані, комусь отримати довідку про присвоєння ідентифікаційного номера платника, а хтось захоче отримати сертифікат електронного цифрового підпису. Саме в центрах обслуговування податкової служби можна отримати кваліфіковану консультацію та практичну допомогу з цих питань», – підсумувала вона.