Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В час ковідної кризи варто використовувати електронні сервіси задля особистої безпеки

, опубліковано 18 листопада 2020 о 09:33

Особливості  роботи  суб’єктів господарювання в період карантинних обмежень, сплата податкових платежів у належному розмірі, податкові новації – спектр питань, які обговорювалися під час зустрічі податківців Тернопільщини з бізнесом, що відбулася нещодавно. Податкову службу краю представляли очільник ГУ ДПС в області Іван Пунько та його заступник Петро Якимчук. Від бізнесу були присутні суб’єкти господарювання, які здійснюють діяльність у сфері торгівлі продуктами харчування.

Звертаючись до суб’єктів підприємництва, керівник податкової служби Тернопільщини зазначив, що триває процес реорганізації податкового відомства в одну структуру, проте платники не відчують від цього незручностей. «У час пандемічних спалахів варто обмежити безпосереднє відвідування різних структур, а перейти на дистанційне спілкування», – наголосив Іван Пунько. Він розповів про електронні сервіси податкової служби, які вже діють, коротко зупинився на характеристиці їх можливостей. Посадовець також повідомив про нові розробки, зокрема InfoTAX або «ЧАТ бот» – сервіс, який інформуватиме про розрахунки з бюджетом, результати обробки документів, необхідність подання звітності тощо.

Очільник податкової служби краю також наголосив на необхідності бізнесу працювати в правовому полі, своєчасно сплачувати належні податкові платежі та подбати про своїх робітників, виплачуючи їм заробітну плату, у розмірі вище мінімальної. «Адже від соціально відповідальної позиції кожного, усвідомлення необхідності виконувати конституційні обов’язки, податкової грамотності та доброчесності залежить фінансова стабільність та економічна безпека держави загалом», – підсумував Іван Пунько.