Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Діалог податкової та громадськості: професійно, продуктивно, результативно

, опубліковано 13 листопада 2020 о 14:58

Чергове засідання Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Тернопільській області відбулося вчора в залі колегій відомства. У заході взяв участь заступник начальника податкової служби краю Петро Якимчук.

Звертаючись до учасників зібрання, посадовець зазначив, що триває чергова реорганізація структури податкової служби. «До Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань внесено відомості щодо державної реєстрації рішення про припинення Головного управління ДПС у Тернопільській області. Адже триває процес змін у зв’язку із переходом до єдиної юридичної особи», – розповів Петро Якимчук. Він також додав, що нову регіональну структуру територіальних органів вже затверджено. «Наразі ГУ ДПС в області продовжує здійснювати свої повноваження та функції до утворення Державною податковою службою територіального органу, а обслуговування платників і надалі здійснюватиметься на високому рівні», – констатував заступник очільника податкової служби Тернопільщини. На завершення посадовець закликав усіх дотримуватися карантинних вимог, побажав міцного здоров’я та продуктивної праці.

У ході засідання склад Громадської ради розглянув ряд питань, щодо електронних сервісів податкової служби та контрольно-перевірочної роботи відомства.

Зокрема, заступник начальника управління – начальник відділу адміністрування ПДВ управління податкового адміністрування ГУ ДПС в області Сергій Господарик розповів про функціонування системи автоматизованого моніторингу відповідності податкових накладних критеріям оцінки ступеня ризику (СМКОР). На основних нюансах упровадження реєстраторів розрахункових операцій та дії програмних РРО увагу присутніх акцентував Василь Кравець, заступник начальника управління – начальник відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту ГУ ДПС в області. Із результатами контрольно-перевірочної роботи за 9 місяців та основними порушеннями, що допускають юридичні особи у своїй діяльності, учасників зібрання ознайомив Роман Савка – начальник управління контролю за підакцизними товарами Головного управління ДПС у Тернопільській області.

 Присутні також розглянули питання пролонгації діяльності Громадської ради до закінчення каденції. Всі одностайно підтримали таке рішення. Отож, Громадська рада при ГУ ДПС у Тернопільській області у цьому ж складі із 16 осіб діятиме до завершення дворічного терміну.