Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про основні акценти роботи податкової служби Тернопільщини – у режимі відеозв’язку

, опубліковано 14 вересня 2020 о 16:51

Нарада у режимі відео-зв’язку відбулася нещодавно в Головному управління ДПС у Тернопільській області. Очолив захід заступник начальника ГУ ДПС в області Петро Якимчук. Учасниками були начальниця управління податкового адміністрування Наталія Волошинович, заступник начальника цього ж управління – начальник відділу адміністрування ПДВ Сергій Господарик, заступниця начальника управління – начальниця відділу адміністрування єдиного внеску, аналізу та прогнозування надходжень податків і зборів з фізичних осіб та єдиного внеску Лариса Березюк, начальниця відділу адміністрування податку на прибуток Ольга Кондратюк, а також представники державних податкових інспекцій Тернопілля.

Учасники зупинились на основних особливостях діяльності в режимі карантинних обмежень, окремо зупинились на сплаті податків, оскільки Тернопільщина увійшла до червоної зони через значний ріст кількості хворих серед населення. «Сподіваюся, що суб’єкти господарювання відповідально поставляться до сплати податкових платежів, оскільки у минулі місяці вони все ж здійснювали діяльність, отримували доходи та виплачували заробітну плату», – зазначив Петро Якимчук. Він також наголосив, що бізнесу необхідно звернути увагу, що з вересня розмір мінімальної заробітної плати підвищено, відтак платникам це необхідно врахувати при сплаті єдиного внеску тощо.

Представникам районних ДПІ акцентували на необхідності проводити роз’яснювальну роботу серед суб’єктів підприємницької діяльності, які є платниками податку на додану вартість, щодо порядку зупинення реєстрації податкових накладних або розрахунків коригування до них в Єдиному реєстрі. «Платникам необхідно донести умови та причини зупинки реєстрації податкових накладних та розповісти про їхній алгоримт дій надалі», – наголосив заступник начальника ГУ ДПС в області. Він нагадав, що причина зупинки реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування (ПН/РК) повідомляється у Квитанції №1, що надходить до електронного кабінету платника. Даний документ і є підтвердженням зупинки, у якому зазначено п. 1-8 Критеріїв ризиковості платника податку на додану вартість. Призупинення реєстрації податкової накладної відбувається в автоматизованому порядку за допомогою алгоритму СМКОР, розробленого на підставі критеріїв ризиковості операцій, затверджених Постановою КМУ №1165. Після розгляду наданих платниками пояснень та копій підтверджуючих документів по господарських операціях, відображених в поданих на реєстрацію податкових накладних, комісія Головного управління ДПС в області виносить рішення щодо реєстрації або відмови в реєстрації податкової накладної.

На завершення Петро Якимчук побажав усім міцного здоров’я та наголосив на наобхідності дотримання карантину. «Щиро вірю, що, навіть у ці економічно нелегкі часи, ми справимося із покладеними на нас обов’язками щодо забезпечення надходжень до бюджетів усіх рівнів», – поділився заступник очільника податкової служби Тернопілля.