Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Майже 241,8 млн грн земельної плати отримали місцеві бюджети Тернопільщини

, опубліковано 14 вересня 2020 о 10:02

Упродовж січня-серпня 2020 року платники податків сплатили до місцевих бюджетів Тернопільської області 241,8 млн грн плати за землю. Це перевищило очікувані надходження на 9,5 відсотка. Відтак бюджети додатково отримали 21,1 млн гривень.

Майже 75 відсотків сплати цього платежу – внесок юридичних осіб. Адже вони перерахували з початку року 180,7 млн грн плати за землю, що на 20,4 млн грн більше, ніж очікувалось.

Фізособи поповнили скарбниці місцевих громад, сплативши 61,1 млн грн плати за землю. Додаткові надходження склали 697 тис. грн або плюс 1,2 відсотка.

Вважаємо за доречне нагадати, згідно із нормами Податкового кодексу України, власники землі та землекористувачі сплачують плату за землю з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою.

Юрособи – платники плати за землю самостійно обчислюють суму податку щороку станом на 1 січня та  подають податкову декларацію на поточний рік до податкових органів за місцезнаходженням земельних ділянок не пізніше 20 лютого поточного року. Це звільняє їх від обов'язку подавати таку звітність щомісячно.