Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Шляхи протидії нелегальній зайнятості обговорили на Тернопільщині

, опубліковано 26 серпня 2020 о 15:39

Використання не задекларованої найманої праці та подолання цього негативного явища на теренах краю було центральним питання спільної наради управлінь податкової служби, пенсійного фонду, департаменту соціального захисту населення, обласного центру зайнятості, Нацполіції та органами місцевого самоврядування, що відбулася нещодавно. Захід провели у приміщенні Управління Держпраці у Тернопільській області під головуванням першого заступника начальника Управління Володимира Гузенкова. Головне управління ДПС у Тернопільській області представляв заступник начальника управління – начальник відділу аналізу та прогнозування надходжень податків та зборів з фізичних осіб, єдиного внеску та розгляду звернень платників податків управління податків і зборів з фізичних осіб відомства Володимир Брудко.

«Найчастіше незадекларовану працю використовують у таких галузях, як торгівля, будівництво, сільськогосподарські роботи, надання послуг, – зазначив посадовець. – Тому з представниками цих видів підприємницької діяльності, насамперед, необхідно проводити інформаційну роботу про негативні наслідки тіньової зайнятості як для роботодавців, так і працівників».

Учасники зібрання наголосили на доцільності продовжити застосовувати спільні дії щодо детінізації ринку праці та напрацьовувати механізм взаємодії у цьому напрямі. Вони визначили порядок проведення превентивних та інспекційних заходів щодо легалізації зайнятості.

Зокрема, на виконання окремого доручення т.в.о. Голови Держпраці України Віталія Сажієнка з метою забезпечення ефективного контролю за оформленням трудових відносин зараз в області триває активна інформаційно-роз’яснювальна робота серед суб’єктів господарювання. З 1 вересня на Тернопільщині поновлять інспекційні відвідування з питань виявлення неоформлених трудових відносин.