Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Тернопільщині легальна зарплата сприяє наповненню місцевих бюджетів

, опубліковано 26 серпня 2020 о 11:08

З початку цього року після проведеної роз’яснювальної роботи із керівниками підприємств, котрі допустили заборгованість із виплати заробітної плати та податкових платежів, вдалося досягти вагомих результатів. Про це повідомили в управління податків і зборів з фізичних осіб Головного управління ДПС у Тернопільській області. Так, роботодавці виплатили працівникам 13,8 млн грн заборгованої заробітної плати, а до бюджету додатково надійшло 3,6 млн грн податку на доходи фізичних осіб та 2,3 млн грн єдиного соціального внеску.

У тісній співпраці та чіткій взаємодії з органами місцевої влади щодо контролю за додержанням законодавства про оплату праці проведено роз’яснювальну роботу з керівниками 73 підприємств. Відтак 66 суб’єктів господарювання підвищили рівень виплати заробітної плати. Тож додаткові надходження склали 5,6 млн грн, з яких 2,5 млн грн – податок на доходи фізичних осіб та 3,1 млн грн – єдиний внесок.

Щодо платників податків, які виплачували заробітну плату та інші доходи громадянам із порушенням вимог податкового та іншого законодавства, з початку року провели 19 перевірок таких суб’єктів господарювання – юридичних осіб та 18 – приватних підприємців. За їх результатами донараховано 6,6 млн грн податків та зборів (штрафних санкцій та пені), зокрема: 4,9 млн грн податку на доходи фізичних осіб, 486 тис. грн єдиного внеску, 351,5 тис. грн військового збору.

Завдяки активізації роз’яснювальної роботи в липні додатково оформлено трудові відносини із 5301 найманим працівником.