Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Тернопільщини підсумували зроблене та окреслили перспективи

, опубліковано 17 липня 2020 о 13:48

Підсумкова нарада відбулася нещодавно в Головному управлінні ДПС у Тернопільській області. Податківці підбили підсумки діяльності за перше півріччя 2020 року та окреслили перспективи роботи на наступні два квартали. Головував на зібранні начальник податкової служби краю Іван Пунько.

«Підсумовуючи результати нашої роботи з початку року, зазначу, що основне завдання щодо наповнення бюджетів виконано. Так, до загального фонду державного бюджету  мобілізовано 105,3% (+7,3 млн грн) податку на прибуток підприємств, 102,8% (+ 17,6 млн грн) податку на додану вартість, 110,5% (+800 тис. грн) акцизного податку, – звернувся до присутніх начальник Головного управління ДПС у Тернопільській області Іван Пунько. – І це незважаючи на те, що нам, податківцям, і бізнесу довелося працювати у складних економічних умовах через ситуацію із поширенням коронавірусної інфекції. При цьому, ми забезпечили адекватність надходжень відповідно до основних макроекономічних характеристик області, в тому числі і по основних галузях».

Учасники заходу обговорили актуальні питання щодо залучення до оподаткування наявних резервів, покращення ефективності адміністрування податку на додану вартість, податку на прибуток, ліквідації податкового боргу, а також проведенню дієвих заходів щодо запобігання та протидії корупції.

Завершуючи нараду, очільник податкової служби Тернопільщини Іван Пунько побажав усім наснаги та витримки у забезпеченні надходжень до бюджетів усіх рівнів, покращенні інвестиційного клімату, налагодженні належного сервісного обслуговування платників, перемоги у двобої із тіньовою економікою та корупційними проявами. «Сучасні економічні процеси, фінансові перипетії як у світі, так і в нашій державі висувають нові вимоги, складні завдання, проте впевнений, що резервів та передумов для їх виконання у нас достатньо», – підсумував посадовець.