Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про електронні сервіси розповіли у Кременецькій ДПІ

, опубліковано 01 жовтня 2024 о 11:05

Фахівці Кременецької ДПІ Головного управління ДПС в Тернопільській області проводять для  відвідувачів Центру обслуговування  платників тренінги, під час яких розповідають про переваги подання податкової звітності через електронні сервіси ДПС. 

Так, головна державна податкова інспекторка Кременецької ДПІ Галина Микитинець зазначила, що подання звітності в електронному вигляді допомагає скоротити час і витрати на подання звітності; надає можливість листуватися з податковою, спростити процедуру подання податкової декларації, мінімізувати помилки при її заповненні; подати запити на отримання довідки про отримані доходи, відсутність чи наявність боргу по сплаті податків та зборів; надати копії документів у додатку до декларації, що важливо, зокрема, при використанні права на податкову знижку; отримати податкове повідомлення-рішення на сплату майнових податків та сплатити нараховані суми податків.  

Для роботи в Електронному кабінеті або у мобільному додатку «Моя податкова» платнику податку необхідно мати кваліфікований електронний підпис.

Також під час зустрічей податківці звертають увагу на правильність заповнення реквізитів платіжних інструкцій та своєчасній сплаті податкових зобов’язань.

На завершення тренінгу фахівчиня детально зупинилась на переліку  витрат, які можна включати до податкової знижки та документах, які необхідно надати разом з декларацією про майновий стан і доходи. Крім того, зауважила, що декларацію до податкового органу слід подати  не пізніше 31 грудня 2024 року.