Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про декларування доходів громадян – у Збаразькій ДПІ

, опубліковано 05 березня 2024 о 11:51

Нещодавно фахівці Збаразької ДПІ ГУ ДПС у Тернопільській області провели тренінг для платників податків щодо практики заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи громадян за минулий рік.

Зокрема, роз’яснили норми декларування доходів громадян, розповіли платникам про терміни подання декларації та терміни сплати визначених податкових зобов’язань. Наголосили на граничних датах подання декларації – до 1 травня 2024 року у разі обов’язкового декларування доходів, а для отримання податкової знижки – до 31 грудня поточного року.

Для зручності при поданні декларації в «Електронному кабінеті» створено електронний сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи», який надає можливість часткового автоматичного заповнення декларації. Зокрема, цей сервіс дозволяє сформувати та подати її до контролюючого органу з копіями первинних документів. Часткове автоматичне заповнення декларації здійснюється на підставі облікових даних платника, відомостей про отримані доходи, наявних у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податку, та відомостей про об’єкти нерухомого чи рухомого майна.