Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Кременецькі податківці проводять тренінги для платників податків та громадян

опубліковано 08 лютого 2024 о 14:00

Нещодавно в Кременецькій  ДПІ ГУ ДПС у Тернопільській області відбувся тренінг, на якому головний державний інспектор Галина Микитинець інформувала платників про актуальні питання податкового законодавства та допомогала громадянам  скористатися електронними сервісами Державної податкової служби.

Податківиця розповіла громадянам про особливості заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи за минулий рік, терміни її подання та сплати визначених податкових зобов’язань. Зокрема, наголосила на граничних строках подання декларації – до 1 травня 2024 року у разі обов’язкового декларування доходів, а для отримання податкової знижки – до 31 грудня поточного року.

Галина Микитинець акцентувала увагу громадян, що для зручності при поданні декларації в «Електронному кабінеті» створено електронний сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи», який надає можливість часткового автоматичного предзаповнення декларації. Зокрема, цей сервіс дозволяє сформувати декларацію та подати її до контролюючого органу з копіями первинних документів. Часткове автоматичне предзаповнення декларації здійснюється на підставі облікових даних платника, відомостей про отримані доходи, наявних у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податку, та відомостей про об’єкти нерухомого чи рухомого майна. 

Крім того, Галина Микитинець звернула увагу на необхідності застосування фізичними особами підприємцями II-IV груп РРО або ПРРО у разі здійснення розрахунків з покупцями за готівку та що відновлено застосування штрафних санкцій за порушення законодавства щодо застосування РРО або ПРРО.

Зазначила, що суб’єкти господарювання можуть самостійно за власним бажанням обрати класичний або програмний РРО, в залежності від своїх функціональних потреб та фінансових можливостей.