Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про заповнення податкової декларації розповідають платникам тернопільські податківці

, опубліковано 30 січня 2024 о 11:37

Фахівці Тернопільської ДПІ ГУ ДПС у Тернопільській області регулярно проводять зустрічі, семінари, тренінги, на яких роз’яснюють актуальні питання податкового законодавства та допомагають громадянам користуватися електронними сервісами ДПС

Під час нещодавнього тренінгу начальник відділу з надання адміністративних та інших послуг Тернопільської ДПІ Ігор Івахів розповів громадянам про особливості заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи за минулий рік, терміни її подання та сплати визначених податкових зобов’язань. Зокрема, посадовець наголосив на граничних строках подання декларації. До 1 травня 2024 року потрібно подати декларацію у разі обов’язкового декларування доходів, а для отримання податкової знижки – до 31 грудня поточного року.

Також податківець акцентував увагу громадян, що для зручності при поданні декларації в Електронному кабінеті створено електронний сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи», який надає можливість часткового автоматичного передзаповнення декларації. Зокрема, цей сервіс дозволяє сформувати декларацію та подати її до контролюючого органу з копіями первинних документів. Часткове автоматичне передзаповнення декларації здійснюється на підставі облікових даних платника, відомостей про отримані доходи, наявних у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податку, та відомостей про об’єкти нерухомого чи рухомого майна. 

Фахівець податкової служби наголосив, що платники податків можуть подати через Електронний кабінет не лише декларацію про майновий стан, а й іншу звітність, переглянути подану звітність, податкові повідомлення-рішення та перевірити стан розрахунків з бюджетом на наявність чи відсутність податкового боргу.