Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про переваги використання електронних сервісів ДПС розповіли у Підволочиській ДПІ

, опубліковано 20 грудня 2023 о 10:29

У Підволочиській ДПІ під час сеансу телефонного зв’язку «гаряча лінія» платники податків отримали відповіді на питання щодо подання звітності в електронному вигляді. На запитання платників податків відповідала головний державний інспектор Підволочиської ДПІ ГУ ДПС у Тернопільській області Ольга Мондляк, яка роз’яснила переваги подання звітності в електронному вигляді за допомогою сервісу «Електронний кабінет», завдяки якому зменшується час на оформлення та подання звітності до контролюючого органу.

Також платникам було рекомендовано використовувати  мобільний застосунок «Моя податкова», за допомогою якого можливо в режимі реального часу дізнатися про наявність чи відсутність податкового боргу, подати податкову звітність, сплатити податки до бюджету.  Його можна завантажити на телефони як на платформі Android, так і iOS. Для користування усім функціоналом застосунку потрібно мати лише електронний ключ, який кожен бажаючий може отримати у будь-якому Акредитованому центрі сертифікації ключів, у тому числі самостійно за допомогою Інтернет-банкінгу.

Були запитання й щодо інших тем оподаткування, зокрема, платники цікавилися податковою знижкою для внутрішньо переміщених осіб за витратами на оренду житла. Цікавила платників і тема заповнення поля «Призначення платежу» у платіжних інструкціях при сплаті податків і зборів, щодо форми призначення платіжної інструкції згідно із стандартом ISO 20022, а також реєстрація і використання РРО/ПРРО.