Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Збаразька ДПІ консультує щодо користування електронними сервісами ДПС

, опубліковано 13 грудня 2023 о 10:16

У Збаразькій ДПІ регулярно консультують платників податків щодо користування електронними сервісами ДПС. На практиці демонструють, як в Електронному кабінеті платника на сайті cabinet.tax.gov.ua створити звіт та відправити в податкову інспекцію. Як за допомогою розділу «Стан розрахунків з бюджетом» можна провести співставлення усіх розрахунків в розрізі податків та зборів, дізнатися реквізити рахунків, на які необхідно сплатити податкові зобов'язання та здійснити оплату, погасити податковий борг та інше.

Окрім цього, у ДПС України з’явився ще один додатковий сервіс – застосунок «Моя податкова», за допомогою якого є можливість в режимі реального часу дізнатися про наявність чи відсутність податкового боргу, подати податкову звітність, сплатити податки до бюджету, отримати повідомлення про нарахування земельного податку, мінімального податкового зобов’язання. Застосунок можна завантажити на телефон як на платформі Android, так і IOS.

Також у рамках роз’яснювальної кампанії з питань реєстрації реєстраторів розрахункових операцій/програмних реєстраторів розрахункових операцій та поновлення відповідальності за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» у Збаразькій ДПІ для платників податківці проводять тренінги, під час яких надають практичну допомогу суб’єктам господарювання у реєстрації РРО та ПРРО.

Платників інформують і про порядок нарахування та сплати майнових податків, МПЗ, обов’язок погашення податкового боргу та належного оформлення найманої праці, можливості отримання податкової знижки.