Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

«Гаряча лінія» у Збаразькій ДПІ

опубліковано 20 жовтня 2023 о 14:32

У Збаразькій ДПІ ГУ ДПС у Тернопільській області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Реєстрація РРО/ПРРО та поновлення відповідальності за порушення вимог ЗУ «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

На питання платників податків відповідала ГДІ Збаразької ДПІ Євгенія Дембовська.

Додзвонювачі цікавились питаннями реєстрації ПРРО, особливостями їх використання та поданням звітності про використання.

Євгенія Дембовська детально ознайомила суб’єктів господарювання з порядком реєстрації ПРРО, а саме: отримання КЕП у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг; завантаження та встановлення з веб-порталу ДПС програмного забезпечення на будь-який зручний пристрій; реєстрації торгової точки шляхом подання Повідомлення форми 20-ОПП; реєстрації ПРРО, подавши Заяву форми 1-ПРРО; реєстрації касира, подавши Повідомлення форми 5-ПРРО); створення номенклатури товарів/послуг у ПРРО. Суб’єкт господарювання для реєстрації програмного реєстратора розрахункових операцій на відокремлений підрозділ (філію) подає Заяву про реєстрацію програмних реєстраторів розрахункових операцій за формою № 1-ПРРО (J/F 1316605) із зазначенням даних про місцезнаходження такого відокремленого підрозділу (філії) за своїм основним місцем обліку як платника податків до фіскального сервера засобами Електронного кабінету.

Податківець пояснила, що на період відсутності зв’язку між ПРРО та фіскальним сервером ДПС друк е-чеків проводиться в режимі офлайн. Робота в такому режимі не може тривати більше 36 годин поспіль та не більше 168 годин протягом місяця. У такому випадку фіскальні номери е-чеку присвоюють з діапазону фіскальних номерів, який автоматично надається користувачу і становить 2000 номерів. 

Також платникам повідомлено, що  звітування про використання ПРРО відбувається шляхом автоматизованої передачі інформації про розрахункові операції до контролюючих органів в електронному вигляді. Фіскальний звітний чек (Z-звіт) створюється ПРРО щоденно та підлягає реєстрації на фіскальному сервері ДПС. Z-звіт потрібно зберігати в електронній формі або роздрукованими не менше як 1095 днів.

Кожному платнику податків, який звернувся на «гарячу лінію» було надано повну та вичерпну відповідь.