Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Кременецькій ДПІ надають практичну допомогу щодо застосування законодавчих норм

, опубліковано 12 жовтня 2023 о 11:16

Головний державний інспектор Кременецької ДПІ ГУ ДПС у Тернопільській області Віта Кочкубей надає практичну допомогу щодо реєстрації програмних реєстраторів розрахункових операцій через електронний сервіс ДПС України «Електронний кабінет платника».

Зокрема, надано консультацію щодо використання Електронного кабінету платника в частині подання звітності, можливості отримання інформації про стан розрахунків з бюджетом, контролю за обліковими даними та сплатою податків.

За допомогою Електронного кабінету платника можливо в режимі реального часу дізнатися про наявність чи відсутність податкового боргу, сплатити податки до бюджету, подати звітність, отримати повідомлення про нарахування земельного податку і мінімального податкового зобов’язання та інше.

Також відвідувачів інспекції повідомлено про поновлення відповідальності за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», про вимоги Закону України від 30.06.2023 року №3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану».

Окрім того, фахівець надала методологічну і практичну допомогу з питань подачі через Електронний кабінет платника податків форм 20-ОПП, 1-ПРРО та 5-ПРРО.

Проінформувала платників про мобільний застосунок «Моя податкова», Комунікаційну податкову платформу та застосування податкової знижки до кінця 2023 року.