Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Товстенській селищній раді говорили про РРО/ПРРО

опубліковано 13 вересня 2023 о 11:42

Нарада із підприємцями та представниками Товстенської ОТГ відбулася нещодавно у залі засідань Товстенської селищної ради. Участь у заході взяв начальник Заліщицької ДПІ Головного управління ДПС в Тернопільській області Ігор Глухманюк. 

На нараді були присутні заступники селищного голови, керуючий справами (секретар) виконавчого комітету, керівники управлінь, відділів селищної ради, старости старостинських округів та фізичні особи – підприємці.

Одним із важливих питань наради було застосування підприємцями – «спрощенцями» реєстраторів розрахункових операцій (РРО) та програмних реєстраторів (ПРРО).

Ігор Глухманюк наголосив, що РРО і ПРРО виконують одну й ту ж функцію: вони фіксують розрахункові операції (продаж, повернення, службові внесення/винесення) та передають звітні дані до Державної податкової служби. Всі фізичні особи-підприємці – платники єдиного податку 2,3 груп, що працюють в сфері роздрібної торгівлі, послуг, громадського харчування, зобов’язані мати касові апарати. Крім того, начальник Заліщицької ДПІ зазначив, що з 1 жовтня 2023 року буде відновлено застосування фінансових санкцій за порушення використання РРО/ПРРО.