Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Тернопільська ДПІ: практична допомога для платників, які бажають використовувати програмні РРО

, опубліковано 12 вересня 2023 о 16:14

Про те, наскільки зручний у користуванні програмний реєстратор розрахункових операцій від ДПС України, як його самостійно встановити на ґаджет, йшлося під час чергового практикуму Тернопільської ДПІ для платників податків. Так, заступниця начальника ДПІ – начальниця відділу обліку платників, об’єктів оподаткування та ведення державного реєстру фізичних осіб – платників податків Тернопільської ДПІ ГУ ДПС у Тернопільській області Лілія Волянюк інформувала, що на сайті Державної податкової служби України у банері «Програмні РРО» платники можуть знайти усю необхідну інформацію щодо інсталяції програмного рішення.

У цьому користувачам допоможе покрокова інструкція – «Керівництво користувача безкоштовного ПРРО (WEB, Android, IOS, Windows)». «Даний документ  – це путівник суб’єкта господарювання у використанні ПРРО. Він інформує про перші кроки, які необхідно виконати користувачу після входу у ПРРО, деталізує порядок створення номенклатури, формування чеків, внесення змін, редагування раніше поданої інформації тощо,» – роз’яснила Лілія Волянюк. 

Заступниця начальника інспекції інформувала і про основні норми Закону України від 30 червня 2023 року №3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану», який набуває чинності з 1 жовтня 2023 року.

Вона наголосила, що за непроведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО, невидачу відповідного розрахункового документа, проведення операцій із використанням ПРРО/РРО на неповну суму вартості проданих товарів порушників чекає фінансова відповідальність.