Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Конструктивний діалог щодо наповнення бюджетів тергромад

, опубліковано 26 квітня 2023 о 16:44

Днями начальник Теребовлянської ДПІ ГУ ДПС у Тернопільській області Ігор Билиця провів зустріч із представниками Микулинецької сільської ради. Під час заходу учасники обговорили питання забезпечення безумовного виконання завдань із надходження платежів до місцевого бюджету, протидії ухиленню від оподаткування, легалізації заробітної плати та новації податкового законодавства.

У ході зустрічі посадовці опрацювали основні напрямки роботи щодо наповнення місцевого бюджету, повноти і своєчасності сплати податків та інших платежів. Зокрема, сплати земельного податку, орендної плати, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, погашення боргу та виявлення додаткових джерел надходжень до бюджетів задля вирішення проблемних питань територіальної громади.

Ігор Билиця детально розповів про хід декларування доходів, отриманих громадянами у 2022 році, про застосування місцевими  суб’єктами господарювання РРО/ПРРО, електронних сервісів ДПС, а також про нові правила заповнення «Призначення платежу» у платіжних дорученнях при сплаті податків, зборів та ЄСВ.

Очільник Теребовлянської ДПІ зазначив,  що лише відкрита співпраця податкової служби та місцевого самоврядування дає можливість вирішити проблемні питання щодо залучення до сплати податків несумлінних платників  та забезпечити збільшення надходжень до місцевого бюджету.