Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про порядок декларування доходів та інші новації податкового законодавства розповіли фахівці Лановецької ДПІ

, опубліковано 21 квітня 2023 о 15:07

Начальник Лановецької ДПІ ГУ ДПС у Тернопільській області Володимир Горощук нещодавно провів зустріч з платниками податків, на якій розповів про актуальні питання податкового законодавства.

Зокрема, посадовець поінформував присутніх про щорічну кампанію декларування громадянами доходів, отриманих впродовж 2022 року, а також розповів, які громадяни зобов’язані подати річну податкову декларацію та в який спосіб її можна надіслати. При цьому, звернув увагу, що з 1 січня 2023 року діє нова форма податкової декларації, яка затверджена наказом Міністерства фінансів України від 17.05.2022 року №143 «Про внесення змін до форми податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи».

Крім цього, Володимир Горощук розповів про електронні сервіси ДПС України та наголосив, що через приватну частину Електронного кабінету громадяни можуть подати декларацію про майновий стан і доходи, отримати довідку про доходи, переглянути розрахунки з бюджетом та отримати повідомлення-рішення про сплату майнових податків.

Під час зустрічі фахівець повідомив, що з 1 квітня 2023 року новий порядок заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції під час сплати (стягнення) податків, зборів, митних, інших платежів, єдиного внеску на загальнообов’язкове соціальне страхування, внесення авансових платежів, а також у разі їх повернення.

На закінчення заходу начальник ДПІ нагадав про норми діючого законодавства щодо застосування РРО чи ПРРО під час здійснення торгівлі чи наданні послуг за готівкові кошти. Якщо ж торгівля здійснюється у сільській місцевості, то суб’єкти господарювання за умови дотримання певних норм законодавства можуть провадити торгівлю без РРО, але із обов’язковим застосуванням КОРО та РК.