Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про декларування громадянами доходів розповіли в Гусятинській ДПІ

, опубліковано 21 квітня 2023 о 15:01

Днями за участі начальниці Гусятинської ДПІ Головного управління ДПС у Тернопільській області Ольги Біленької відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Декларування громадянами доходів, отриманих у 2022 році. Право на податкову знижку».

Ольга Біленька розповіла додзвонювачам про кампанію декларування громадянами доходів, отриманих впродовж 2022 року. Очільниця наголосила, що громадяни, які отримали  в 2022 році доходи, що підлягають декларуванню, зобов’язані подати до 1 травня 2023 року декларацію про майновий стан і доходи. Водночас зазначила, що скористатися правом на податкову знижку та подати декларацію та копії первинних документів фізичні особи мають право до 31 грудня 2023 року.

Податківиця наголосила, що з першого січня 2023 року введено в дію нову форму податкової декларації, яка затверджена наказом Міністерства фінансів України від 17.05.2022 №143 «Про внесення змін до форми податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи», зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 03.06.2022 за № 593/37929.

Декларацію про майновий стан і доходи можна подати в електронному вигляді через Електронний кабінет у розділі «ЕК для громадян» – «Податкова декларація про майновий стан і доходи». Скористатися зазначеним сервісом зможуть особи, які ідентифіковані за особистим ключем, виданим кваліфікованим надавачем електронних довірчих послуг.

Ольга Біленька зауважила, що через приватну частину Електронного кабінету громадяни можуть не тільки подати декларацію про майновий стан і доходи, а й отримати довідку про отримані доходи, переглянути розрахунки з бюджетом, повідомлення – рішення про сплату майнових податків та сплатити податкові зобов’язання.