Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Борщівській ДПІ зустрілися із представниками тергромад

, опубліковано 19 квітня 2023 о 15:51

 Нещодавно керівник Борщівської ДПІ Головного управління ДПС у Тернопільській області  Богдан Боднарук провів робочу зустріч із представниками громад.

Під час заходу обговорено резерви наповнення місцевого бюджету, зокрема сплати земельного податку та податку на нерухоме майно, погашення податкового боргу.

Йшлося і про необхідність легалізації праці, застосування РРО/ПРРО, ведення обліку товарних запасів СГ, забезпечення використання електронних платіжних засобів, переваги застосування електронних сервісів ДПС України. 

Богдан Боднарук ознайомив присутніх з основними положеннями кампанії декларування доходів громадян, отриманих минулого року, акцентувавши увагу на оновленій формі декларації про майновий стан і доходи. Податківець звернув увагу, що форма декларації доповнена двома додатками.

Для зручності платників та спрощення процедури декларування доходів громадянами на офіційному вебпорталі  ДПС в Електронному кабінеті у розділі «ЕК для громадян» працює електронний сервіс «Декларація про майновий стан і доходи». За допомогою цього сервісу можна заповнити Декларацію та надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді з копіями первинних документів, зокрема, для використання права на податкову знижку.

Адже декларування громадянами доходів та сплата податків – це не тільки конституційний обов’язок, а й посильний внесок у наповнення бюджетів, розвиток економіки регіону та країни в цілому, а також зміцнення обороноздатності нашої держави.