Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Борщівська ДПІ: на зв’язку з платниками

, опубліковано 20 березня 2023 о 11:50

Платники податків Борщівської ОТГ завжди мають можливість отримати фахові роз’яснення новацій чи то змін чинного законодавства за допомогою тематичних сеансів телефонного зв’язку «гаряча лінія».  

Так, нещодавно в Борщівській ДПІ Головного управління ДПС у Тернопільській області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» із начальником інспекції Богданом Боднаруком щодо оподаткування доходів громадян та основних змін у податковому законодавстві. Найбільша кількість питань стосувалася декларування доходів, отриманих у 2022 році, порядку визначення мінімального податкового зобов’язання (ПМЗ) для суб’єктів господарювання та фізичних осіб, оскільки у 2023 році власники або користувачі земельних ділянок вперше сплачуватимуть МПЗ за свої земельні ділянки (паї) сільськогосподарського призначення.

Також керівник ДПІ детально відповів громадянам на запитання щодо основних підстав для подання податкової декларації про майновий стан і доходи, визначення податкового зобов’язання, граничних строків сплати податкових зобов’язань, зазначених у податковій декларації про майновий стан і доходи за 2022 рік, щодо права на податкову знижку за наслідками звітного податкового року. Акцентував увагу, що громадяни, які отримували іноземні доходи та перебувають за кордоном, можуть надіслати декларацію поштою або в електронній формі. Подати декларацію про майновий стан і доходи в електронній формі можна з допомогою Електронного кабінету.