Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Робоча зустріч у Шумську: електронне звітування – зручний та сучасний формат спілкування з контролюючими органами

, опубліковано 11 листопада 2022 о 14:35

Нещодавно старший державний інспектор Шумської ДПІ ГУ ДПС у Тернопільській області Віктор Ільків під час робочої зустрічі з суб’єктами господарювання, які подають звітність в паперовому вигляді, надав роз’яснення про переваги звітності в електронному вигляді та практичні рекомендації щодо використання електронних сервісів ДПС України.

Основними перевагами використання електронних сервісів ДПС України є економія робочого часу платника податків, відсутність необхідності придбавати бланки звітних документів, уникнення черг, оновлення версій документів звітності, оперативність обробки отриманої інформації, підтвердження подання звітності, постійне оновлення програмного забезпечення, автоматичне формування архіву електронних копій звітів, квитанцій та інших документів.

Використовуючи функції Електронного кабінету, платники податків можуть реалізувати свої права та обов’язки, наприклад отримати інформацію про наявність/відсутність податкового боргу, сформувати та надіслати податкову звітність та інше.

Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою https://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС з використанням електронного цифрового підпису будь-якого Акредитованого центру сертифікації ключів.

У Центрі обслуговування платників податків у Державній податковій інспекції організовано робоче місце, де фахівець ЦОПу на прикладі може показати всі етапи роботи в Електронному кабінеті (від отримання КЕП до надсилання звітності).