Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Лановеччини інформують платників про податкове законодавство

опубліковано 23 вересня 2022 о 09:45

Під час нещодавньої зустрічі з платниками податків начальник Лановецької ДПІ Головного управління ДПС у Тернопільській області Володимир Горощук обговорив питання нарахування та сплати громадянами земельного податку та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, роз’яснив права громадян на податкову знижку та нагадав про особливості одноразового добровільного декларування.

Як зазначив керівник інспекції, податкове зобов’язання за звітний рік з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, та земельного податку сплачується протягом 60 днів із дня вручення податкового повідомлення-рішення. Він поінформував, що у разі виявлення розбіжностей платник може провести звірку. Для цього потрібно прийти до Центру обслуговування платників та надати оригінали документів, що підтверджують право на володіння нерухомістю. У разі встановлення розбіжностей – податковою службою буде видано нове рішення.

Також посадовець розповів про обов’язок підприємців використовувати РРО або ПРРО, якщо вони здійснюють розрахунки за товари в готівковій формі. При цьому звернув увагу на обов’язкову видачу фіскальних чеків.

Нагадав Володимир Горощук і про податкову амністію, зазначивши, що термін подання одноразової декларації продовжено до 1 березня 2023 року. Начальник ДПІ розповів про види активів, які підлягають декларуванню, про порядок їх декларування, про ставки, за якими вони оподатковуються, та порядок подання одноразової декларації.

Крім цього, інформував про право громадян на податкову знижку, скористатися якою можна до кінця року.