Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Шумські податківці продовжують роз’яснювати особливості одноразового (спеціального) добровільного декларування активів

, опубліковано 07 вересня 2022 о 15:29

Нещодавно начальник Шумської ДПІ Головного управління ДПС у Тернопільській області Ірина Зазуля провела зустріч з платниками податків та громадянами. Під час зустрічі розповіла про особливості одноразового (спеціального) добровільного декларування та інші актуальні питання податкового законодавства.

Зокрема, посадовиця повідомила про продовження строків податкової амністії до 1 березня 2023 року, яка мала завершитися до 1 вересня 2022 року. Також розповіла про об’єкти декларування, ставки одноразового збору і терміни його сплати. Ірина Зазуля наголосила на тому, що декларування активів здійснюється виключно за бажанням громадянина, який має право на таке декларування. За її словами, до подання одноразової декларації платник має розмістити кошти в національній  або іноземній валютах на спеціальному рахунку, що може бути відкритий в банках України.

Декларація подається до Державної податкової служби України безпосередньо платниками через «Електронний кабінет платника».

Крім того, Ірина Зазуля ознайомила присутніх із нововведеннями в спрощеній системі оподаткування та нагадала про обов’язкове використання суб’єктами господарювання касових апаратів при проведенні готівкових розрахунків з покупцями.

На завершення присутні отримали консультативну допомогу щодо заповнення щорічної декларації про доходи та майновий стан з метою отримання податкової знижки.