Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Збаразькій ДПІ розповіли про електронні ключі

, опубліковано 15 серпня 2022 о 16:18

У приміщенні Збаразької ДПІ ГУ ДПС у Тернопільській області відбувся тренінг за участю фізичних осіб підприємців, громадян та працівників центу обслуговування платників податків. Під час заходу обговорили, яким чином можна отримати електронний цифровий підпис (далі ЕЦП) та особливості подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації через Електронний кабінет.

Платники податків запитували, до якого відокремленого пункту реєстрації користувачів кваліфікованого надавача ЕДП ІДД ДПС може звернутись платник податків для отримання ЕДП?

 Платник податків може звернутись до будь-якого відокремленого пункту реєстрації користувачів Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг ІДД ДПС (далі – КН ЕДП ІДД ДПС) для отримання електронних довірчих послуг. При цьому ідентифікація фізичної особи, яка звернулася за отриманням послуги формування кваліфікованого сертифіката відкритого ключа, здійснюється за умови її особистої присутності. З інформацією щодо режиму роботи, розміщення пунктів обслуговування (відокремлених пунктів реєстрації) користувачів КН ЕДП ІДД ДПС можна ознайомитись на офіційному інформаційному ресурсі КН ЕДП ІДД ДПС (www.acskidd.gov.ua) за посиланням Головна/«Контакти»/«Пункти обслуговування» або Головна/«Отримання електронних довірчих послуг, у тому числі для програмних РРО»/«Пункти обслуговування».

Також податківці розповіли платникам, що у випадку втрати особистого ключа кваліфікованого електронного підпису чи печатки або платник забув пароль до нього, то він повинен звернутись до відокремленого пункту реєстрації користувачів кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг ІДД ДПС, в якому отримував електронну довірчу послугу, подавши при цьому заяву на зміну статусу кваліфікованого сертифіката та новий комплект реєстраційних документів (для отримання нових кваліфікованих сертифікатів відкритого ключа).