Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Кременецькі податківці інформують платників щодо актуальних питань податкового законодавства

, опубліковано 11 серпня 2022 о 11:27

Нещодавно заступниця начальника Кременецької ДПІ Головного управління ДПС у Тернопільській області Наталія Лукащук спілкувалася з платниками Кременеччини про одноразове (спеціальне) добровільне декларування під час чергової зустрічі.

Так, посадовиця нагадала, що громадяни, які до 1 січня 2021 року придбали активи за рахунок неоподатковуваних доходів, мають можливість до 1 вересня цього року скористатися правом на податкову амністію та легалізувати ті активи в цивілізований спосіб.

Платників цікавили питання про категорії фізичних осіб, які можуть скористатися правом на одноразове добровільне декларування,терміни подачі декларації, та види активів, які підлягають податковому декларуванню. Окрім згаданого переліку, Наталія Лукащук також детально зупинилася на ставках одноразового збору та механізмі подання декларації. Водночас звернула увагу присутніх, що декларування активів здійснюється виключно за бажанням громадян.

На завершення зустрічі заступниця очільника Кременецької ДПІ нагадала громадянам про їх право на податкову знижку, яку вони можуть отримати за офіційно підтверджені минулорічні витрати. А це можуть бути: оплата за навчання дітей, страхування життя, сплата іпотеки, усиновлення, витрати на оренду житла для внутрішньо переміщених осіб чи інші витрати, передбачені Податковим кодексом України. Для цього до кінця року необхідно подати декларацію про майновий стан та доходи, отримані в 2021 році, а також копії документів, які засвідчуватимуть понесені витрати.