Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Шумські податківці продовжують роз’яснювати особливості одноразового (спеціального) добровільного декларування активів

, опубліковано 03 серпня 2022 о 10:11

Начальник Шумської ДПІ Головного управління ДПС у Тернопільській області Ірина Зазуля на зустрічі з платниками податків та громадянами розповіла про особливості одноразового (спеціального) добровільного декларування.

Посадовиця ознайомила присутніх з основними положеннями Закону України від 12.05.2022 року №2260-IX  «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших Законів України щодо особливостей податкового контролю та адміністрування податків, зборів та єдиного соціального внеску під час воєнного стану, надзвичайного стану».

Крім того, Ірина Зазуля звернула увагу, що до 1 вересня 2022 року триває кампанія одноразового добровільного декларування. Подати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію до Державної податкової служби необхідно через приватну частину  Електронного кабінету.

Під час зустрічі надано практичні рекомендації щодо дистанційного спілкування з податковою службою за допомогою Електронного кабінету платника та інформовано платників податків про порядок застосування РРО та ПРРО платниками єдиного податку при реалізації товарів та послуг. Зокрема, роз’яснено, в яких випадках необхідно застосовувати РРО та ПРРО.

Не залишилися поза увагою питання застосування спрощеної системи оподаткування під час воєнного стану, сплати земельного податку і податку на нерухоме майно, використання електронних сервісів ДПС.

На завершення зустрічі керівник інспекції подякувала тим суб’єктам господарювання, які попри воєнний стан продовжують виконувати свій податковий обов’язок, тримаючи економічний фронт і наближаючи очікувану перемогу.