Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Кременецькі податківці інформують платників про актуальні питання податкового законодавства

, опубліковано 29 липня 2022 о 11:19

Нещодавно заступниця начальника Кременецької ДПІ Головного управління ДПС у Тернопільській області Наталія Лукащук провела робочу зустріч з платниками податків. Під час зустрічі розглянуто питання про застосування платниками касових апаратів чи програмних РРО, сплати земельного податку та податку на нерухоме майно та про можливість легалізувати свої неоподатковувані статки.

Податківиця наголосила, що скористатися одноразовим добровільним декларуванням можуть фізичні особи – резиденти. Для цього фізичні особи повинні до 01 вересня 2022 року подати одноразову добровільну декларацію до Державної податкової інспекції та сплатити одноразовий збір. У Декларації не потрібно зазначати інформацію про джерела отримання об’єктів декларування. При цьому, у разі декларування об’єктів,що знаходяться (зареєстровані) за межами України, декларант зобов’язаний документально підтвердити вартість об’єктів декларування, додавши до Декларації засвідчені належним чином копії документів, що підтверджують їх вартість. У разі декларування об’єктів, які знаходяться (зареєстровані) на території України – Декларант має право долучити такі документи.

Наталія Лукащук детально розповіла, за якими ставками оподатковуються об’єкти декларування та як визначити суму одноразового збору. Водночас звернула увагу, що одноразове декларування є правом громадянина, а не його обов’язком.