Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Бучачі вивчали переваги електронних податкових сервісів

, опубліковано 26 липня 2022 о 16:36

У Бучацькій ДПІ Головного управління ДПС у Тернопільській області проведено черговий тренінг для платників податків на тему: «Переваги електронної звітності, практичне застосування». Під час таких заходів платники мають можливість ознайомитися з інформацією щодо використання електронних сервісів ДПС України та подання електронної звітності.

Начальник інспекції Світлана Стрілецька надала практичну допомогу у заповненні Декларації про майновий стан і доходи в електронному вигляді, а також звернула увагу присутніх на те, що безкоштовним сервісом Державної податкової служби Електронний кабінет, який працює в режимі реального часу, можна скористатися цілодобово. «Основними перевагами подання платниками податків звітності в електронному вигляді є економія часу, постійне оновлення програмного забезпечення відповідно до останніх змін у податковому законодавстві, захист від несанкціонованих переглядів та втручань, арифметичний контроль за показниками податкової звітності, автоматичне створення архіву електронних копій звітів, квитанцій та інших документів», – розповіла Світлана Стрілецька.

Вона констатувала, що в приміщенні ЦОПу Бучацької ДПІ на спеціально відведеному робочому місці податківці надають платникам методологічну і практичну допомогу у поданні звітності в електронному вигляді через приватну частину Електронного кабінету.

Очільниця інспекції наголосила, що використання сервісу «Електронний кабінет» має значні переваги, та на практиці продемонструвала як користуватися даним сервісом, призначення якого є у наданні платнику податків можливості реалізувати свої обов’язки та права у сфері оподаткування в режимі on-line.

За допомогою Електронного кабінету платник податків має змогу підготувати, заповнити та надіслати податкову звітність в електронному вигляді, переглядати дані картки особового рахунка про стан розрахунків з бюджетом (нараховано, сплачено, переплати податковий борг, штрафні (фінансові ), пеня, формувати та заповнювати платіжні документи щодо сплати податків, зборів та інших платежів до бюджету, здійснювати сплату податків, зборів та інших платежів до бюджету за допомогою банківських систем, здійснювати офіційне листування з органами ДПС України з питань оподаткування, отримувати консультаційні послуги.

Світлана Стрілецька зауважила, що користуватися Електронним кабінетом можуть не лише юридичні особи та фізичні особи – підприємці, але й будь-яка особа, яка бажає отримувати адміністративні послуги, консультації, здійснювати розрахунки з бюджетом, замовляти та отримувати довідки, звітувати в електронному вигляді не виходячи з дому.

Крім того, податківиця детально ознайомила присутніх з інформацією  щодо категорії підприємців, які зобов’язані  застосовувати  РРО/ПРРО та вести облік товарів, що знаходяться у місці продажу, і підтверджувати такі товари первинними документами.

Окремо Світлана Стрілецька зупинилась на перевагах ПРРО, порядку їх реєстрації та використання, а також проінформувала присутніх про кампанію одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету.