Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Особливості декларування доходів за 2021 рік обговорили на зустрічі з платниками в Підволочиську

, опубліковано 26 липня 2022 о 10:51

У приміщенні Центру обслуговування платників Підволочиської ДПІ Головного управління ДПС у Тернопільській області за участю начальника ДПІ Олега Нагірного відбулася зустріч із платниками податків щодо декларування громадянами доходів, отриманих у 2021 рік, та сплати податків згідно з чинним законодавством.

Під час обговорення тематики посадовець наголосив: «Надходження податку на доходи фізичних осіб від сплати задекларованих громадянами доходів є одним із важливих податків, що надходить до громад району і є вагомим внеском до місцевих бюджетів. Тому громадяни – жителі Підволочищини, подаючи декларацію та сплачуючи цей податок, підтримують саме місцевий бюджет».

Платники податків Підволочиської ДПІ впродовж січня-червня 2022 року подали104 декларації про майновий стан і доходи за 2021 рік. Вони задекларували доходів на суму 8,7 млн грн, задекларована сума до сплати податку з доходів фізичних осіб склала 514,9 тис. грн, військового збору – 130,6 тис. гривень.

У 2022 році потрібно подати декларацію тим громадянам, які отримували протягом 2021 року іноземні доходи, доходи від здійснення операцій з інвестиційними активами (продаж цінних паперів, корпоративних прав та інше), від надання майна в оренду фізичним особам, доходи у вигляді виграшів у гральних закладах,спадщини чи подарунків, інші доходи, які не були оподатковані протягом року за місцем виплати доходу, але не звільненими від оподаткування, та при виїзді платника податків-резидента за кордон на постійне місце проживання.

Податківець повідомив, що з питань заповнення та подання декларацій  необхідно звертатись у Центр обслуговування платників Підволочиської ДПІ.