Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Збаражі обговорили основні напрями співпраці податкової, бізнесу та влади

, опубліковано 23 червня 2022 о 14:25

Нещодавно відбулася зустріч із бізнесом, у якій взяли участь начальник Збаразької ДПІ ГУ ДПС у Тернопільській області Руслан Цвігун, начальник управління економіки та залучення інвестицій Збаразької міської ради Олександр Войціховський та суб’єкти підприємницької діяльності Збаражчини.

Учасники зібрання обговорили важливі нагальні питання, які виникають при взаємодії податкової служби, територіальних громад та суб’єктів господарської діяльності. Зокрема, Руслан Цвігун зазначив, що, враховуючи обставини, що склалися у зв’язку із запровадженням на території України воєнного стану, потрібно докладати якомога більше зусиль для підвищення рівня заробітної плати найманим працівникам. Він наголосив, що є неприпустимим порушувати законодавство на підприємстві, нараховуючи заробітну плату нижче мінімально встановленого рівня.

Посадове6ць нагадав про можливість, тимчасово, 1 березня 2022 року до припинення або скасування воєнного стану в Україні та протягом дванадцяти місяців після припинення або скасування воєнного стану, підприємцям – платникам єдиного податку, не нараховувати, не обчислювати та не сплачувати єдиний внесок за себе. «За умови неможливості ведення господарської діяльності, тому потрібно звернути на це увагу і підтримувати економіку держави, наповняючи бюджет країни», – сказав Руслан Цвігун.

Начальник Збаразької ДПІ зазначив, що під час воєнного стану у випадках, передбачених законодавством, необхідно застосовувати РРО та ПРРО відповідно до раніше прийнятого законодавства.

Також, під час зустрічі згадали про основні нюанси одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб.