Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Монастириська ДПІ: оперативні відповіді на «гарячі» питання

, опубліковано 17 червня 2022 о 14:55

Дотримання законодавства про оплату праці та інші новації податкового законодавства, запроваджені на підтримку бізнесу під час війни, стали центральною темою «гарячої лінії», що недавно відбулася в Монастириській ДПІ Головного управління ДПС у Тернопільській області. На запитання жителів краю відповідала начальниця Монастириської ДПІ Надія Криницька.

Зокрема, обговорено дотримання платниками норм законодавства про працю, упередження порушень сплати податку на доходи фізичних осіб. Надія Криницька наголосила на важливості підвищення оплати праці найманим працівникам, а також недопустимості використання праці неоформлених найманих працівників та виплати заробітної плати «в конвертах».

Очільниця податкової інспекції нагадала про основні аспекти податкової амністії та кампанії декларування доходів громадян. Вона розповіла, що ГУ ДПС в області працює в оперативному режимі та продовжує забезпечувати якісне сервісне обслуговування платників податків, ведення обліку податків, зборів, платежів та єдиного внеску з метою наповнення бюджету. Надія Криницька надала відповіді на питання щодо податкової амністії та кампанії декларування доходів громадян.

Під час прямого спілкування також обговорили основні зміни у податковому законодавстві, зокрема Закон України №2142-IX, Закон №1914-IX, Закон №1946-IX, Закон №2260 тощо. Посадовиця інформувала про використання суб’єктами господарювання електронних сервісів ДПС та проаналізувала проблемні питання, які виникають під час робочого процесу, та шляхи їх вирішення.