Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Кременеччини під час зустрічей з платниками розповідають про порядок застосування касових апаратів та інші податкові новації

опубліковано 08 лютого 2022 о 13:51

Нещодавно головний державний податковий інспектор Кременецької ДПІ ГУ ДПС у Тернопільській області Галина Микитинець провела робочу зустріч з фізичними особами-підприємцями щодо застосування РРО та програмних РРО.

«Переваги застосування програмних РРО – очевидні, – зазначила Галина Микитинець. – Для ПРРО взагалі не потрібно сервісне обслуговування чи сертифікація. Реєстрація відбувається виключно в електронній формі, друкувати паперові чеки також не потрібно, достатньо чеків електронних. Програмне забезпечення дозволить малому бізнесу покращити облік, а підприємці, які вже встановили ПРРО зазначають, що користуватись програмою досить зручно».

Посадовиця рекомендувала скористатися програмним РРО, яке можна завантажити на вебпорталі податкової служби в розділі «Програмні РРО».

Галина Микитинець наголосила, що з 1 січня 2022 року всі підприємці – платники єдиного податку другої-четвертої груп незалежно від сфери діяльності та обсягів доходу при продажу товарів, послуг зобов’язані використовувати РРО або ПРРО у разі здійснення розрахункових операцій зі споживачами, крім спрощенців першої групи, та тих, які здійснюють продаж товарів (крім підакцизних) на території села при дотриманні певних умов.

Крім того, учасники зустрічі обговорили особливості ведення товарного обліку, що затверджений наказом Мінфіну від 09.09.2021 №496 та категорії підприємців, на яких поширюється дане нововведення. А також окремо зупинилися на нюансах податкової амністії. Зокрема, обговорили терміни подання одноразової (спеціальної) декларації та види активів фізичних осіб, які, за бажанням, громадяни можуть задекларувати до 1 вересня 2022 року.

Галина Микитинець нагадала присутнім про щорічну кампанію декларування доходів громадян: розповіла про види доходів, які необхідно задекларувати, терміни подання декларації та сплати податків.

Також надала підприємцям інформаційні листівки та зауважила, що при виникненні будь-яких запитань щодо застосування податкового законодавства, у платників завжди є можливість звернутися до працівників ЦОПу за необхідним роз’ясненням.