Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відбулася зустріч начальника Теребовлянської ДПІ з платниками податків

, опубліковано 24 січня 2022 о 14:02

Нещодавно керівник Теребовлянської ДПІ ГУ ДПС у Тернопільській області Ігор Билиця спільно з представниками Теребовлянської міської ради провів робочу зустріч із платниками податків. Учасники заходу обговорили чимало питань, зокрема застосування РРО та ПРРО, одноразове (спеціальне) добровільне декларування, наповнення бюджету тощо.

Начальник Теребовлянської ДПІ Ігор Билиця наголосив, що податкова служба є повністю транспарентною, сучасною та технологічною службою, яка надає якісні та зручні послуги платникам, ефективно адмініструє податки, збори та платежі і виявляє нетерпимість до корупції та повідомив присутніх про зміни у законодавстві, яких мають дотримуватися платники податків.

Крім цього, спікер повідомив присутніх про те,  що з 1 січня 2022 року є обов'язковим застосування реєстраторів розрахункових операцій або програмних реєстраторів розрахункових операцій платниками єдиного податку другої-четвертої груп, які проводять готівкові розрахунки.

Відповідно до вимог п. 296.10 ст. 296 Податкового кодексу України реєстратори розрахункових операцій або програмні РРО не мають застосовувати платники єдиного податку першої групи.

Крім цього, учасникам зустрічі роз’яснено практичні аспекти Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету». Зосереджено увагу на переліку активів, які слід декларувати, а також на ставках та строках сплати збору тощо.