Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На зустрічі обговорили питання оплати праці найманим працівникам

, опубліковано 21 січня 2022 о 13:50

У Головному управлінні ДПС у Тернопільській області відбулася робоча зустріч начальника Тернопільської ДПІ ГУ ДПС у Тернопільській області Володимира Гузенкова та начальника Тернопільського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб ГУ ДПС в області Наталії Польової із директором Тернопільської дирекції АТ «Укрпошта» Любов’ю Гринчишин. 

Темою зустрічі було питання здійснення контролю за додержанням законодавства про оплату праці. Дане питання перебуває на постійному контролі Головного управління ДПС в області, адже від оплати праці найманим працівникам залежить не лише їхній особистий добробут, а й сума сплати податку на доходи фізичних осіб, відповідно добробут усієї громади в цілому.

Як зазначив Володимир Гузенков, з 1 січня цього року мінімальна заробітна плата в Україні становить 6500 грн, і закон забороняє виплачувати працівникам менше цієї суми.

Любов Гринчишин запевнила, що цього року в Тернопільській дирекції проходить реформа, спрямована на зміну структури діяльності, наслідком якої, зокрема, буде підвищення середнього розміру заробітної плати в межах 15-20% з врахуванням збереження кількості працюючих, а це понад дві тисячі осіб.