Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Тернопільська ДПІ: робоча зустріч з актуальних питань оподаткування

, опубліковано 20 січня 2022 о 16:07

У приміщенні Тернопільської ДПІ Головного управління ДПС у Тернопільській області днями відбулася робоча зустріч начальника Тернопільської ДПІ ГУ ДПС у Тернопільській області Володимира Гузенкова та начальника Тернопільського відділу податків і зборів з фізичних осіб ГУ ДПС у Тернопільській області Наталії Польової з платниками податків. У заході взяв участь начальник відділу з питань додержання законодавства про працю Управління Держпраці у Тернопільській області Ігор Хаварівський.

Основною темою зібрання було дотримання суб’єктами господарювання законодавства щодо оплати праці. Адже з січня 2022 року мінімальна зарплата зросла і становить 6500 гривень. «Зміни законодавства необхідно враховувати у своїй діяльності, а також варто звернути увагу на те, що мінімальна зарплата виплачується за некваліфіковану працю, що теж потрібно взяти до уваги роботодавцям», – наголосив Володимир Гузенков.

Учасники зустрічі також обговорили особливості одноразового (спеціального) добровільного декларування, а також застосування РРО/ПРРО з 1 січня 2022 року для платників єдиного податку 2-4 груп.

Платникам нагадали особливості подання квартальної та річної звітності, а також інформували про те, що розпочалася кампанія декларування доходів громадян за 2021 рік.