Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Основні податкові новації вивчали під час тренінгу у Тернополі

, опубліковано 13 січня 2022 о 16:19

Деталі реєстрації РРО та ПРРО, особливості податкової амністії інші податкові новації нещодавно обговорили з платниками податків Тернополя під час тренінгу в Центрі обслуговування платників Тернопільської ДПІ Головного управління ДПС у Тернопільській області.

Так, заступниця начальника ДПІ – начальниця відділу електронних сервісів та звітності Любов Воловоденко інформувала присутніх про основні аспекти Закону України від 15 червня 2021 року № 1539-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету».

Вона також роз’яснила нюанси застосування РРО/ПРРО платниками єдиного податку ІІ-IV груп, які здійснюють діяльність за готівкові кошти. Спікерка наголосила, що нововведення не стосується спрощенців першої групи.

Любов Воловоденко детально проаналізувала порядок подання квартальної та річної звітності, а також повідомила, що розпочалася кампанія декларування громадянами доходів за 2021 рік.