Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Тернопільська ДПІ: про особливості одноразового добровільного декларування – на зустрічі з платниками

опубліковано 01 грудня 2021 о 10:36

У Центрі обслуговування платників Тернопільської ДПІ Головного управління ДПС у Тернопільській області відбулася зустріч з платниками податків. Основним питанням заходу стало одноразове (спеціальне) добровільне декларування. Про особливості такого декларування присутнім на зустрічі розповів начальник Тернопільської ДПІ ГУ ДПС у Тернопільській області Володимир Гузенков.

Податківець пояснив, що кампанія одноразового добровільного декларування розпочалася у вересні цього року і триватиме до 1 вересня 2022 року. Протягом цього періоду бажаючі можуть скористатися так званою податковою амністією і легалізувати активи, що знаходяться на території України, а також за її межами. Запровадження добровільного одноразового декларування дає можливість узаконити громадянам усе неоподатковане раніше майно (рухоме та нерухоме), валютні цінності, ювелірні вироби, дорогоцінні метали, готівкові кошти без пояснення в подальшому щодо джерел їх походження.

«Одноразова добровільна декларація подається безпосередньо платником через Електронний кабінет. При потребі працівники центру обслуговування можуть проконсультувати щодо заповнення та подання такої декларації», – зазначив Володимир Гузенков.