Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Бережанська ДПІ: податківці з платниками обговорили застосування реєстраторів розрахункових операцій, особливості податкової амністії і не тільки

опубліковано 29 листопада 2021 о 16:11

Днями в Бережанській ДПІ Головного управління ГУ ДПС у Тернопільській області для платників податків відбувся тренінг на тему «Обов’язок застосування РРО».

Під час проведення заходу старший державний інспектор Бережанської ДПІ Головного управління ГУ ДПС у Тернопільській області Назар Глушковський розповів, що відповідно до Закону України №1017-IX обов’язкове використання РРО для приватних підприємців 2-4 груп спрощеної системи оподаткування передбачено з 1 січня 2022 року. Проте ті підприємці, чий річний дохід перевищує 220 мінімальних заробітних плат (1,32 млн грн), зобов’язані використовувати РРО, не чекаючи нового року. Для них застосування РРО в роботі стає обов’язковим з першого числа першого місяця наступного за місяцем виникнення перевищення зазначеної суми доходу за результатами кварталу.

У своїй діяльності застосовують і ті суб’єкти господарювання, які провадять діяльність у «високоризикованих» сферах, а саме:

медична галузь (реалізація лікарських засобів і медичного обладнання);

технічна сфера (продаж технічно складної продукції, а саме виробів/ техніки, що знаходяться на гарантійному обслуговуванні).

сфера медичних послуг;

ювелірний бізнес (продаж ювелірних виробів, виробів з коштовного каміння і металів, коштовного каміння органогенного утворення).

Інспектор нагадав про можливість легалізувати активи у рамках податкової амністії, а також наголосив, що у випадку зміни податкової адреси необхідно інформувати податкові органи через подання форми 5-ДР, аби своєчасно отримувати інформацію про нарахування податкових зобов’язань й уникати податкової заборгованості.