Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Що декларувати під час одноразового декларування – на тренінгу в Тернополі

, опубліковано 22 листопада 2021 о 15:57

Сьогодні у Центрі обслуговування платників Тернопільської ДПІ Головного управління ДПС у Тернопільській області відбувся тренінг на тему одноразового (спеціального) добровільного декларування. Нюанси даного декларування платникам роз’яснював завідувач сектору організації роботи ЦОП Тернопільської ДПІ ГУ ДПС у Тернопільській області Павло Копча.

Він пояснив, що кампанія одноразового добровільного декларування розпочалася у вересні цього року і триватиме до 01 вересня 2022 року. Протягом цього часу громадяни мають шанс узаконити раніше придбані активи.

Під час тренінгу також роз’яснено, які активи можна легалізувати. Павло Копча, зокрема, зазначив, що під час податкової амністії можна легалізувати як активи, що знаходяться на території України, так і ті, що перебувають за її межами. Запровадження добровільного одноразового декларування дає можливість легалізувати громадянам усе неоподатковане майно (рухоме та нерухоме), валютні цінності, ювелірні вироби, цінні метали, готівкові кошти без пояснення в подальшому щодо джерел їх походження.