Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На виїзному засіданні обговорили актуальні питання оподаткування

опубліковано 27 жовтня 2021 о 09:47

Днями відбулося виїзне засідання комісії за участю начальника Борщівської ДПІ Головного управління ДПС у Тернопільській області Богдана Боднарука, представників місцевого самоврядування, старостів сіл з питань легалізації заробітної плати та зайнятості населення, новацій законодавства.

Учасники зустрічі проаналізували результати проведення операції «Урожай», яка тривала у липні-серпні поточного року. Зокрема, здійснено чотири виїзні перевірки та проведено два засідання робочої групи. З метою здійснення заходів, спрямованих на детінізацію трудових відносин у аграрному секторі, заслухано п’ять суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність у сільськогосподарській сфері, одноосібника та фізичних осіб.

Неухильне виконання чинного законодавства, що регулює земельні відносини, оподаткування відповідно до норм Податкового кодексу України, документальне оформлення праці найманих працівників, виплата заробітної плати вище мінімальної – питання, на яких акцентував увагу присутніх Богдан Боднарук. Адже декларування доходів, легалізація найманих працівників, сплата податків – це наповнення місцевих бюджетів громади. 

Крім цього, керівник Борщівської ДПІ ГУ ДПС у Тернопільській області також розповів учасникам зустрічі і про податкову амністію. «У період з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року громадяни мають нагоду добровільно задекларувати свої активи та сплатити одноразовий збір. Це означає, що фізична особа декларує належні їй активи, розміщені на території України або за її межами, – зазначив Богдан Боднарук. – Це стосується насамперед тих випадків, коли активи були одержані за рахунок доходів, з яких не були сплачені податки і збори чи сплачені не в повному обсязі, не були задекларовані протягом будь-якого з податкових періодів, що мали місце до 1 січня 2021 року».

У добровільній (спеціальній) декларації не потрібно буде вказувати інформацію про джерела походження задекларованих активів. Декларація подається безпосередньо  декларантом в електронній формі через Електронний кабінет платника. Сплата збору за відповідними ставками здійснюється декларантом протягом тридцяти календарних днів з дати подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації.