Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Монастириській ДПІ відбувся тренінг для платників

опубліковано 30 вересня 2021 о 16:37

Нещодавно в Центрі обслуговування платників Монастириської ДПІ Головного управління ДПС у Тернопільській області відбувся тренінг для платників  податків з питань подання декларацій про доходи та іншої звітності в електронному вигляді, переваг використання електронних сервісів при поданні звітності  та практичного використання сервісу ДПС України "Електронний кабінет".

Під час заходу  начальниця Монастириської ДПІ Надія Керницька надала роз’яснення щодо порядку подання звітності в електронному форматі,  практичні рекомендації щодо заповнення спеціальної одноразової декларації та декларації про майновий стан і доходи за 2020 рік в зв’язку з отриманням права на податкову знижку за допомогою е-кабінета.

Надія Керницька розповіла присутнім про основні норми Закону України від 15 2021№1539-ІХ "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів  та підвищення  податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального)  добровільного декларування фізичними особами  належних їм активів  та сплати одноразового збору до бюджету".

         Крім того, під час  тренінгу розглянуто основні типові помилки, які допускають платники податків при заповненні та надсиланні звітності та порядок формування та відправлення  форми об’єднаної звітності “Податковий розрахунок сум доходу, нарахованого(сплаченого) на користь платників податків-фізичних осіб, і сум утриманого з них податку,  а також сум нарахованого єдиного соціального внеску” в електронній формі.

Акцентовано увагу присутніх на питанні  щодо функціонуючих електронних сервісів  ДПС та інших можливостей сервісу "Електронний кабінет".

Зокрема, зазначено, що для подання звітів в електронному вигляді  потрібно:

-  отримати ключ електронного цифрового підпису в Акредитованому центрі сертифікації ключів;

- зареєструватися в Електронному кабінеті, розміщеному на сайті ДПС України, за допомогою отриманого електронного ключа,  як користувач Електронного кабінету.

Також, платники податків мали змогу  отримати консультації  з питань заповнення  та подання повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням  або через які провадиться діяльність за формою 20-ОПП через електронний сервіс  ДПС.